Zde najdete atraktivní nabídky!

Blog

Eko balíčky? Každý pokus se počítá.

Je o mně známo, že mám ráda ekologicky udržitelné věci, recyklaci, upcykling, lokální produkty atd. (To mě taky dovedlo k vintage porcelánu, teda kromě toho, že je prostě krásnej, to se ví).
A proto dlouhodobě řeším téma balení balíčků, které si objednáváte z eshopu. 
Mám samozřejmě krabičky nové, stejně jako bublinkové fólie atd. Jenže použít tolik materiálu jen jednou, to mi přijde jako zbytečné plýtvání. Proto když se dostanu k nějaké pevné krabici, ráda jí využiju a věřím, že vás krabice od mixéru nebo rychlovarky neurazí, ale třeba v tom taky uvidíte snahu neplývat papírem.
No a teď mám nový objev, kterým se dají částečně nahradit fólie a ty tuny plastu. Skartovaný papír. 
Ano, mně stačí ke štěstí málo. Ale malý krůčky dají dohromady velký skok. 

 

Mateřská "dovolená"

Na vědomost se dává, že 6. - 26.srpna nefunguju z důvodu rozdvojování.  
Budu se snažit odepisovat na vaše dotazy a objednávky, ale raději informuju a neslibuju. Děkuju za pochopení. ❤️❤️

PechaKucha Night Olomouc

Trvalo mi to klasicky měsíc, než jsem se to rozhodla uveřejnit, ale co. :)

V dubnu mě pozvali na PechaKucha Night do Olomouce. Tématem byl design a móda. Tenhle specifický formát přednášek (20 fotek, na každou máte 20 vteřin) sleduju už hodně dlouho a přišlo mi úplně neuvěřitelný, že budu stát na pódiu. Akce probíhala ve stylovém Divadle na cucky, a když jsem viděla, kdo se mnou bude přednášet, říkala jsem si, co já tady sakra jako dělám??

Ostatní přednášející byli bravurní, jejich prezentace vypadaly jako vyprecizované katalogy. Umělecká škola tam, zahraniční spolupráce tady, ceny z uměleckých soutěží. No a pak jsem přišla na řadu já s prezentací, kde byli mimo jiné fotky z mobilu (protože prostě nejlíp mapovaly můj příběh), moje umělecká škola je žádná, vyhrané soutěže podnikatelské. Ale co, tak to prostě je. Připadala jsem si jako praktikujíci laik mezi profesionály. ALE! Důležité je, aby nás tyhle zážitky neubíjely, ale naopak posouvaly! Publikum bylo s mým výstupem spokojené, několikrát jsem je rozesmála (zaplaťpánbůh za pohodovou atmosféru) a já si zapsala několik postřehů, jak mohu zlepšit svoji práci (v první řadě je to pořádný foťák a světla :))) Takže moje resumé - nebojme se výzev a pojďme do nich po hlavě! :)

A kdo tam se mnou prezentoval? Jen namátkou, ať pochopíte sami... 

designér Oldřich Vojta, který například spolupracoval s Manolem Blahnikem. Ano, TÍM Manolem Blahnikem.

módní značka PLOVE

návrhářka Sandra Švédová

designérka Adéla Bačová

a spousta dalších. 

Fotky vyfotil Jakub Stratil pro PechaKucha Night Olomouc.

Recept na mrkváč

Mrkvový dort patří všeobecně mezi ty nejoblíbenější a receptů je všude spousta. Ale když už jsem se pustila do pečení, tak se s vámi podělím o ten můj. :)

Všechno jedu na míru hrnku. Zmíněné množství mi skvěle vyšlo na koláčovku o průměru 21 cm.

(Konkrétně tuhle: http://www.varimvatelieru.cz/zapekaciakolacovemisy/kolacova-misa-lecba-lesem-2/ )

Ingredience:

Těsto:

2 hrnky polohrubé mouky

4 vejce

1 a čtvrt hrnku oleje 

1 a čtvrt hrnku třtinového cukru

2 pytlíky vanilkového cukru

2 lžičky jedlé sody

2 lžičky kypřícího prášku do perníku

1/2 lžičky soli

3 hrnky nastrouhané mrkve (já jí strouhám na hrubo)

1 hrnek vlašských ořechů

 Poleva:

400 gramů pomazánkového másla (odpovídá dvou balením)

1,5 hrnku moučkového cukru

šťáva z 1 citronu

Postup:

Vyšleháme vejce s cukrem. Přidáme suché přísady a olej a promícháme. Nakonec přimícháme nastrouhanou mrkev a ořechy. Já ořechy nijak nedrtila, dala jsem tam celé půlky a krásně v tom křupou. Do koláčové formy dáme pečící papír a smés na to vylijeme. Pečeme cca 1h 175stupnů. Dort necháme vychladnout a potřeme polevou. (Tam jen smícháme všechny přísady. :)) Já to ještě ozdobila sušenýma brusinkama, ale asi to ani není potřeba. 

 

Recept na parmazánové "cukroví" s tymiánem

Nedostižné cukroví peče moje maminka, takže já jsem se pustila do sůloví. Taky jsem se tomu pojmu divila, ale fakt se tomu tak říká.

Výhoda je, že se to dá zobat celý rok.. K vínu a tak.. ;)

 Ingredience:
  • hladká mouka 100 g
  • máslo 100 g
  • špetka soli
  • špetka pepře 
  • parmezán, nastrouhaný najemno 100 g
  • vejce 1 ks
  • tymián na posypání

Troubu předehřejeme na 180 °. Smícháme  mouku, máslo, sůl, pepř a parmezán. Spojíme v těsto. Těsto rozválíme  na tenký plát (já si trochu pomoučila podložku) a vykrájíme oblíbené tvary. Dáme na plech, potřeme našlehaným vejcem, posypeme tymiánem a pečeme 10 minut až to bude hezky zlaté.

Krásně to voní a ještě líp to chutná. 

Vařím v ateliéru až v roce 2018?

Jsem ráda, že vám můj eshop vyhovuje a jsem šťastná z toho, pod kolika vánočními stromečky bude porcelán s mými kresbičkami. 
Bohužel adventní čas letí rychleji než jiný a objednávky, které přijdou od teď, tedy od 19.12.2017, vyřídím až po novém roce. 

Nicméně! Pokud nutně potřebujete něco z mé dílny pod stromeček, naděje tu přece jenom ještě je, a to pro pražské, olomoucké, budějovické a samozřejmě karlovarské. :)

PRAHA 

22.12. 11 - 19 hodin MINT market v Holešovické tržnici - hala číslo 13. Tam najdete můj obchůdek, který sdílíme se super šperkařkou VOKA.

23.12. 9 - 17 hodin MINT market (no fakt, jako den před Vánocema!!!) Víc info tady: https://www.mintmarket.cz/cs/trh/mint-pop-up-hall

A pak mě najdete v obchodech:

Kuráž (Veletržní 48)

Pour Pour (Vinohradská 74)

Beorigo (Pasáž Archa, Na poříčí 26)

Dyzajnoff (Ostrovní 20)

KARLOVY VARY

Lokálové můžou mít hrnek naplněný svařákem. :D

Srdečně vás zvu na náš vánoční večírek! Otevřeme dílnu, ateliér a pár lahvinek. :) Přijďte si s námi užít předvánoční čas u svařáku a cukroví!
Vemte sebou děti, babičky, kamarády a všechno mezi tím! 
A samozřejmě bude možnost pořídit nějaké dárečky. Svícen a pampelišky z dílny Tomáše Dolejše, knihy o umění, grafické listy a teda i nějaký ten porculán. ✔️

21.12. od 16 hodin, Všeborovice 98, bývalý výzkumák...

Kdo by nevěděl, navigace zde: https://www.facebook.com/events/207399069829406/permalink/209164136319566/ nebo volejte.

OLOMOUC

Fairy Local Design Shop (Sokolská 22)

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Esse Shop Gallery Space (Kanovnická 7)

 

Přeju vám krásný a klidný advent, plný lásky a dobrého jídla! 

 

Stránka 1 z 1 - 6 položek celkem