Vyrobeno s láskou v České republice.

Recept na mrkváč

Mrkvový dort patří všeobecně mezi ty nejoblíbenější a receptů je všude spousta. Ale když už jsem se pustila do pečení, tak se s vámi podělím o ten můj. :)

Všechno jedu na míru hrnku. Zmíněné množství mi skvěle vyšlo na koláčovku o průměru 21 cm.

(Konkrétně tuhle: http://www.varimvatelieru.cz/zapekaciakolacovemisy/kolacova-misa-lecba-lesem-2/ )

Ingredience:

Těsto:

2 hrnky polohrubé mouky

4 vejce

1 a čtvrt hrnku oleje 

1 a čtvrt hrnku třtinového cukru

2 pytlíky vanilkového cukru

2 lžičky jedlé sody

2 lžičky kypřícího prášku do perníku

1/2 lžičky soli

3 hrnky nastrouhané mrkve (já jí strouhám na hrubo)

1 hrnek vlašských ořechů

 Poleva:

400 gramů pomazánkového másla (odpovídá dvou balením)

1,5 hrnku moučkového cukru

šťáva z 1 citronu

Postup:

Vyšleháme vejce s cukrem. Přidáme suché přísady a olej a promícháme. Nakonec přimícháme nastrouhanou mrkev a ořechy. Já ořechy nijak nedrtila, dala jsem tam celé půlky a krásně v tom křupou. Do koláčové formy dáme pečící papír a smés na to vylijeme. Pečeme cca 1h 175stupnů. Dort necháme vychladnout a potřeme polevou. (Tam jen smícháme všechny přísady. :)) Já to ještě ozdobila sušenýma brusinkama, ale asi to ani není potřeba. 

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení